Föreställningar

Det har blivit många föreställning genom åren och jag ingår och har ingått i många konstellationer genom åren. De föreställningar som är aktiva just nu och som är bokningsbara är:

Stadsstråk

Stadsstråk är en soloföreställning i form av en enklare promenad med musik och historiska nedslag genom Gamla stan i Mariestad med premiär i juni 2018.

Läs mer »

Bland vittror och vättar

Nordiska väsen har alltid varit höljda i dunkel och idag är det få som kan vittna om hur man egentligen ska kunna leva sida vid sida med en vätte eller hur en musiklektion fungerar hos Näcken. Genom det här mysiga folkmusik- och berättarprogrammet får du veta det och mycket mer om våra lokala nordiska väsen.

Läs mer »

Fornfela trio

Fornfela trio är Kristin Svensson förstärkt med Lennart Svensson och Johan Ludvig Rask. Vi rör oss i folkmusikens ytterkanter och tycker om att låta folkmusik möta andra musikstilar, men utan att helt lämna den Skaraborgska folkmusiken.

Läs mer »

Psalmprogram

Varje sommar i snart tio år har vi framfört ett psalmprogram, baserat på både psalmer och koraler. Välkomna tillbaka även i år eller passa på att gå för första gången om du lyckats missa alla våra spelningar i Halland, Bohuslän och Västra Götalands kyrkor. Och naturligtvis är du också välkommen att boka psalmprogrammet även om du inte har någon formell kyrka.

Läs mer »

Sagoteater

Genom gruppen Teater nynnerskan kombineras saga, musik och teater i föreställningar som roar, berör och ibland upprör. Missa inte Sagan om en Grå och Sagan om Nynnerskan och hör gärna av dig om du vill boka en vacker och underhållande saga med ett stärkande budskap och en god moral.

Läs mer »

Hugget i sten

Inuti en sten hittades det en ask, i asken fanns det dagboksanteckningar från den man som högg Sveriges sista runsten. Det här är ett musikdrama om den lilla människans öde i en stor värld.

Läs mer »

Musikmaskinen

En föreställning framtagen i samarbete med Musik i Syd och Malmö Musikhögskola som vänder sig främst till barn i förskoleåldern. Tillsammans med barnen upptäcker vi och experimenterar med musikens olika beståndsdelar, puls, ton och givetvis spelglädjen.

Läs mer »

Skapande skola

Speciellt framtagen för skapande skola erbjuder vi en heldag i musikens och den svenska folkmusikens tecken. Vi håller en förställning för barnen och utforskar sedan tillsammans med barnen i workshopgrupper sång, dans och rytmer kopplade till schottis, halling och slängpolska.

Läs mer »

  • Hugget i sten