Solist vid bröllop

Sång, fiol och fiddla

Ett bröllop är ett minne för livet. Att få spela på ett bröllop är en ära som jag tar på stort allvar. Vill ni ha fiol, sång och/eller fiddla till ert bröllop så har ni hittat rätt. Titta gärna omkring här på sidan och fundera på vad jag kan göra för att ni ska få eran drömdag. Skicka sen ett mail till mig kristin@fornfela.se så hjälper jag er med resten./Kristin

Låtförslag till bröllop

Vid en kyrklig vigsel är det vanligt med in- och en utgångsmusik, psalmer samt 1-2 andra låtar. En borglig vigsel kan variera mer i hur den ser ut men det vanliga är även där en in- och en utgångslåt samt 1-2 andra låtar.

In- och utgångsmusik

De är vanligt att gå in och ut till orgel, t.ex Mendelssons brudmarsch eller Wagners Bridal Chorus. Men annan möjlighet är att gå in och/eller ut till fiolmusik. En fin brudmarsch på fiol är Delsbo brudmarsch men det finns folkliga brudmarscher från hela Sverige och jag hjälper gärna till att hitta en marsch med lokal anknytning. Det finns många låtar som är fina att gå in och ut till. Tänk fritt och leta efter en låt som gör er glada och som känns bra att gå till. Här är lite inspiration.

Psalmer (kyrklig vigsel)

Det finns många psalmer som passar till vigsel. Prästen hjälper er att hitta rätt. I svenska kyrkans psalmbok finns en avdelning med vigselpsalmer, psalm 82-85 samt psalm 410-411. Under vår och sommar kan någon av sommarpsalmerna, psalm 199-201, passa bra. En annan välkänd psalm som gör sig bra på bröllop är Oändlig nåd, psalm 231. Finns det någon psalm ni tycker om, välj den.
Så här skriver svenska kyrkan om vigselpsalmer.

Musik vid vigsel

Välj musik som betyder något för er och som gör er glada. Hör av er till mig så hjälper jag er. Lyssna gärna spotifylistan för idéer.

[spotifyplaybutton play=”spotify:user:1152882247:playlist:1bCYQ3XjJgnkI8GOSLMWBU”]

Klädsel

För många är det viktigt att vigsel går i ett visst tema. Säg till om ni vill att jag ska ha något speciellt på mig på er dag. Exempel på klädsel: Folkdräkt, långklänning, historiskt (vikingatid, medeltid) eller diskreta finkläder.

Prisinformation (1-3 låtar)

I priserna ingår planering, repetitioner, arrangemang och kontakt med musiker.

Solist 3500 kr
Solist + Musiker 5000 kr

Vid önskemål kan jag sätta ihop fler musiker. Kontakta mig för offert. kristin@fornfela.se
Priserna gäller gamla Skaraborg. Annars tillkommer en reseersättning på 1,85 kr/km. Jag har f-skatt och verksamheten är momsbefriad.