Artist i kris!

”Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke.” Så sa karaktären Sally i inledningen till TV-serien med samma som SVT sände 1999. Nu tar den meningen som allt större plats i mitt medvetande. I spåren av Covid-19 så lider artist och underhållningsvärlden. Alla evenemang är inställda och ingen vet när det går att börja spela för en publik igen. Det sätter stora spår både i plånboken och i huvudet. En stor drivkraft för mig är att möta en publik och skapa den magiska stund som en föreställning och en konsert är. Utan den stunden känner jag mig vilse, ensam och utsläppt i en värld som känns alldeles för stor och skrämmande. Nu är så gott som alla spelningar jag skulle haft innan juni inställda och i ärlighetens namn väntar jag bara på telefonsamtalen som ska ställa in de sista.

I facebookgruppen företagshjältar läste jag för ett par dagar sen en kommentar om att det inte går att skylla på corona. Företag måste göra samma sak som företag alltid gör. Se efter vad omvärlden behöver, fundera på vad företaget kan göra åt det och sen göra just det. Det fick mig att tänka till och lyfta blicken. Ingen vet hur länge det här kommer hålla på och ingen vet hur det kommer se ut efter. Det enda jag kan göra är att anpassa mig till den verklighet vi lever i just nu och göra det bästa av situationen. Just nu bygger jag upp en verksamhet som ska fungera digitalt. Jag gör livestreamade konserter på facebook varje torsdag 20.00 och jag planerar att göra digitala sångstunder med barnsånger/rörelsesånger två dagar i veckan. Dessutom har jag med hjälp av studiefrämjandet startat upp digitala viskurser med folkvisor som kommer börja 13 april.

Ta hand om er och håll er friska! <3

Foto Niklas Hultberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *