Psalmprogram Ljus

En musikalisk resa bland psalmer och folkliga koraler (Klicka här för pdf)

Bild från Fågelö kapell sommaren 2017
Foto: Johan Lundberg

Vi har valt att låta Ljus bli ledord för årets program. Ett ord som å ena sidan är rikt på filosofiska och bibliska allusioner men som även står i direkt relation till sol, värme och det jordiska livet. Humor möter allvar, tradition möter modernitet och Sverige möter omvärlden. Programmet är omväxlande och underhållande. En gemensam nämnare finns dock, hela programmet byggs på psalmer och koraler.

Vårat ledord har varit att allt går så länge vi gör det med respekt.

Programmet är anpassat till musik i sommarkväll men passar lika bra i andra sammanhang. Vi hoppas att det kan passa hos Er. 

Gustaf Svensson, Kristin "Fornfela" Svensson, Lennart Svensson samt Johan Ludvig Rask.
Från vänster till höger: Gustaf Svensson, Kristin ”Fornfela” Svensson, Lennart Svensson samt Johan Ludvig Rask. Foto: Johan Lundberg, HPED

Om oss

Vi har gjort psalmprogram i åtta år och turnérat runt i Halland, Bohuslän och västra Götalands kyrkor. Varje sommar har vi spelat och sjungit både psalmer och koraler. Nytt för i år är att vi har med oss slagverkaren Johan Rask. Johans finkänsliga spel och stora musikalitet kommer att lyfta den här sommarens musik till en ny nivå.

Foto: Johan Lundberg

Rötterna har vi i olika musik och scentraditioner. Kristin är i grunden folkmusiker och vissångare, men har stor erfarenhet av historiska evenemang. Hon bidrar med en fantastisk scennärvaro och publikkontakt till gruppen. Gustaf är dansare och spelar fiol med inriktning på klassisk musik sedan han var fyra år. Lennart började som klassisk gitarrist men är idag även en väl ansedd vissångare. Johan är slagverkare samt gitarrist och har även en bakgrund på teaterscenen och i den sceniska kören Amanda.

Medverkande

Kristin Svensson – sång, fiol och fiddla
Gustaf Svensson – sång och fiol
Lennart Svensson – sång och gitarr
Johan Ludvig Rask – sång, gitarr och slagverk

Kostnad

10.000 kr (Godkänd för f-skatt)

Boka/kontakt

Kristin@fornfela.se
0703-428625