Psalmprogram

 LIV! – ett program med psalmer och folkliga koraler

_1078_web

Våra liv formas i arbete, fritid samt möten, både på internet och fysiskt. Med programmet LIV! skapar vi en föreställning mitt i livet och om livet med hjälp av psalmer och folkliga koraler.

Vi förvandlar psalmer och koraler till svängiga polskor, visor, jazz och medeltidsinspirerande hymner. Vi lägger stor vikt vid psalmens text och utnyttjar de medel som står oss till buds för att lyfta fram den.
Programmet är anpassat till musik i sommarkväll men passar lika bra i andra sammanhang. Vi hoppas att det kan passa hos Er. 

Om oss

Vi har gjort psalmprogram i åtta år och turnérat runt i Halland, Bohuslän och västra Götalands kyrkor. Varje sommar har vi spelat och sjungit både psalmer och koraler. Nytt för i år är att vi har med oss slagverkaren Johan Rask. Johans finkänsliga spel och stora musikalitet kommer att lyfta den här sommarens musik till en ny nivå.

Rötterna har vi i olika musik och scentraditioner. Kristin är i grunden folkmusiker och vissångare, men har stor erfarenhet av historiska evenemang. Hon bidrar med en fantastisk scennärvaro och publikkontakt till gruppen. Gustaf är dansare och spelar fiol med inriktning på klassisk musik sedan han var fyra år. Lennart började som klassisk gitarrist men är idag även en väl ansedd vissångare. Johan är slagverkare samt gitarrist och har även en bakgrund på teaterscenen och i den sceniska kören Amanda.

Medverkande

Kristin Svensson – sång, fiol och fiddla
Gustaf Svensson – sång och fiol
Lennart Svensson – sång och gitarr
Johan Ludvig Rask – sång, gitarr och slagverk

Kostnad

1700 kr/person + resa (2500 kr + resa på faktura)

Boka/kontakt
Kristin@fornfela.se
0703-428625

Så här lät det i Skärvs kyrka 2015