Konsert #31 – Vi är tillbaka!

Digitala konserter

Nu är det digital konsert igen. Efter tre veckors ofrivillig paus då både Johan och jag har legat sjuka i Covid-19 är vi äntligen friska och kan göra en konsert igen. Den här gången har vi laddat upp med ett blandat program med en rad både vackra, roliga och skabrösa visor och låtar.

Vi gjorde vår första digitala konsert den 19 mars och har sen dess gjort en konsert i veckan. Jag spelar och sjunger och Johan Lundberg från Studio 1583 ser till att allt det tekniska fungerar. 30 konserter har det blivit och nu laddar vi för konsert 31. Vi har haft en rad härliga gäster och teman och fler gäster och teman ska det bli. Målet är att fortsätta med konserter så länge pandemin hindrar vanliga konserter.

Vill du se konserten klickar du in på www.facebook.com/fornfela på torsdag 20.00 så kommer rätt. Det ska gå bra att se konserten via länken även för den som inte är medlem på facebook.

Väggkalender med folkvisor

Förutom de digitala konserterna är Johan och jag just nu i full gång med att göra en väggkalender med folkvisor för 2021. Tolv vissångare har valt ut varsin folkvisa till varsin månad. Folkvisan kommer presenteras i kalendern med noter, text och en länk där vissångaren sjunger visan.

De som är med är:
Januari – Sunniva Abelli
Februari – Kristin ”Fornfela” Svensson
Mars – Emma Björling
April – Monica Söderberg
Maj – Astrid Selling
Juni – Brita Björs
Juli – Anders Larsson
Augusti – Marie Länne Persson
September – Eva Rune
Oktober – Mirja Palo
November – Sofia Lilja
December – Susanne Lind

Beställ din kalender innan den 23 november. Du får den i brevlådan lagom till jul.
Beställ här.

Så länge. Var rädda om er! Håll avstånd och håll ut. Det kan inte sägas nog många gånger.

Kärlek i höstmörkret

Kristin

Artist i kris!

”Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke.” Så sa karaktären Sally i inledningen till TV-serien med samma som SVT sände 1999. Nu tar den meningen som allt större plats i mitt medvetande. I spåren av Covid-19 så lider artist och underhållningsvärlden. Alla evenemang är inställda och ingen vet när det går att börja spela för en publik igen. Det sätter stora spår både i plånboken och i huvudet. En stor drivkraft för mig är att möta en publik och skapa den magiska stund som en föreställning och en konsert är. Utan den stunden känner jag mig vilse, ensam och utsläppt i en värld som känns alldeles för stor och skrämmande. Nu är så gott som alla spelningar jag skulle haft innan juni inställda och i ärlighetens namn väntar jag bara på telefonsamtalen som ska ställa in de sista.

I facebookgruppen företagshjältar läste jag för ett par dagar sen en kommentar om att det inte går att skylla på corona. Företag måste göra samma sak som företag alltid gör. Se efter vad omvärlden behöver, fundera på vad företaget kan göra åt det och sen göra just det. Det fick mig att tänka till och lyfta blicken. Ingen vet hur länge det här kommer hålla på och ingen vet hur det kommer se ut efter. Det enda jag kan göra är att anpassa mig till den verklighet vi lever i just nu och göra det bästa av situationen. Just nu bygger jag upp en verksamhet som ska fungera digitalt. Jag gör livestreamade konserter på facebook varje torsdag 20.00 och jag planerar att göra digitala sångstunder med barnsånger/rörelsesånger två dagar i veckan. Dessutom har jag med hjälp av studiefrämjandet startat upp digitala viskurser med folkvisor som kommer börja 13 april.

Ta hand om er och håll er friska! <3

Foto Niklas Hultberg