Ljus

Under somrarna 2018-2020 åkte vi runt med ett program vi kallar för Ljus. Nu ligger det vilande men vi plockar upp det igen på begäran.

Ljus

”Tillsammans skall mörkret betvingas.”

Detta program består uteslutande av psalmer och koraler. Här står människan i fokus och vi låter ljuset leda oss, både som symbol och som fenomen. Denna föreställning har väckt stor uppskattning föregående sommar och vi vill gärna erbjuda den i år igen.

Om oss

I tjugo år har vi turnerat runtom i Halland, Bohuslän och västra Götalands kyrkor med olika psalm-, folkmusik och visprogram.

Vi har våra rötter i i olika musik och scentraditioner. Kristin är i grunden folkmusiker och vissångare, men har stor erfarenhet av historiska evenemang. Hon bidrar med en fantastisk scennärvaro och publikkontakt till gruppen. Gustaf är dansare och spelar fiol med inriktning på klassisk musik sedan han var fyra år. Lennart började som klassisk gitarrist men är idag även en väl ansedd vissångare. Johan är slagverkare samt gitarrist och har även en bakgrund på teaterscenen och i den sceniska kören Amanda.

foto Johan Lundberg, studio 1583

Medverkande

Kristin Svensson – sång, fiol och fiddla
Gustaf Svensson – sång och fiol
Lennart Svensson – sång och gitarr
Johan Ludvig Rask – sång, gitarr och slagverk

Kostnad

10.000 kr (Godkänd för f-skatt)

Boka/kontakt

Kristin@fornfela.se
0703-428625

Det tänds ett ljus, psalm 208 (live Hjälstads kyrka 2019)

Jag har ofta frågor, psalm 218 (live Hjälstads kyrka 2019)

Barn och stjärnor, psalm 744 (live Hjälstads kyrka 2019)

Ljus av ljus, psalm 488 (live Hjälstads kyrka 2019)